سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زیست شناسی ناحیه 2 تبریز

 

?? قسمت از بدن هست که بر اساس نظریه تکاملی داروین، باقی مانده از اعضا اجداد انسانهاست که در بدن انسان به صورت کوچک و بدون عملکرد باقی مانده است: 

?. ارگان ومرونازال VOMERONASAL ORGAN: یا ارگان جاکوبسون که حفره ای است در پل های بینی دو سمت با گیرنده های شیمیایی که در انسان عملکردی ندارند. در جانوران پست تر وظیفه درک ماده شیمیایی فرومون رو بر عهده دارند

نمایی از سوراخ بینی از رو به رو

?. عضلات خارجی گوش: ? عضله هستند که در بخش خارجی گوش واقع شده اند و در سایر حیوانات نظیر خرگوشها و سگها، وظیفه حرکت مستقلانه گوش از سر را بر عهده دارند. اما انسانها هنوز دارای آن هستند و توسط این عضلات است که بعضی از افراد میتوانند گوششان را تکان دهند

?. دندان عقل: در انسانهای اولیه که مقادیر زیادی از گیاهان رو جهت به دست آوردن انرژی مصرف میکردند داشتن یک جفت اضافه دندان آسیا در هر فک مفید به نظر میرسید اما در انسانهای امروزی که انواعی از غذاها را مصرف میکند، زیاد ضروری به نظر نمیآید

?. دنده گردنی: حدود یک درصد از مردم یک جفت دنده اضافی در بالای دندهای خود (در بخش گردن) دارند که به نظر میرسد باقیمانده از اجداد خزنده ما باشد. این دنده میتواند در این افراد مشکلات عروقی یا عصبی ایجاد کند 

?. پلک سوم: در اکثر پرندگان و پستانداران یک لایه محافظ به عنوان پلک سوم بر روی چشمشان وجود دارد که وظیفه حفاظت از چشم و خروج شن ریزه و گرد و غبار را از چشم بر عهده دارد. باقی مانده این پلک در انسان به صورت یک چین نازک در گوشه داخلی چشم وجود دارد.

?. تکمه یا نقطه داروین: اگر لبه خارجی لاله گوش خود رو لمس کنید به یک برجستگی برمیخورید که به نام دکمه داروین مشهور است. در حیواناتی نظیر خرگوش این تکمه در انتهای گوشها قرار دارد و وظیفه فوکوس صداهای دور را روی گوش بر عهده دارد.

?. عضله زیر ترقوه: عضله کوچکی که در زیر شانه قرار دارد و از دنده اول به ترقوه کشیده شده است و در صورتی برای انسان مفید بود که هنوز بر روی ? پا راه میرفت. البته بعضی از مردم این عضله را ندارند و بعضی نیز یک جفت از آن را دارند.

?. عضله پالماریس (خیاطه): عضله بلند و نازکی که از زانو به کمر کشیده شده و ?? درصد مردم دارای این عضله هستند. این عضله در جانوران پست تر در آویزان شدن و بالا رفتن از درخت بسیار مهم است. جراحان معمولا این عضله رو در جراحی های ترمیمی عضلات برداشته و از آن استفاده میکنند.

?. نوک پستان در مردان: مجاری شیری قبل از اینکه هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) در جنین باعث ایجاد صفات مربوط به جنس مذکر بشود به وجود میآیند. مردان دارای بافت پستانی هستند اما عملا استفادهای از آنها نمیکنند.

??. عضلات صاف کننده مو: در بسیاری از جانوران این عضلات که در قاعده موهای بدن واقع شده اند وظیفه سیخ کردن موهای جانور را در هنگام بروز خطر دارند تا جانور بتواند از آن به عنوان ترساندن مهاجم استفاده کند.

??. زائده آپاندیس: یک لوله عضلانی باریک در روده بزرگ که در به نظر میرسد باقی مانده بخش از روده جانوران باشد که وظیفه هضم سلولز غذا (گیاهان) را بر عهده داشته باشد. اما در انسان بیشتر حاوی گلبول های سفید و غدد لنفاوی است.

??. موهای بدن: ابروها در جلوگیری از ورود عرق به چشم ها و موها در آقایان در انتخاب جنسی نقش دارند. اما به نظر میرسد اکثر موها در بدن نقش موثری را ایفا نمیکنند

??. دنده سیزدهم: در شامپانزه ها و گوریل ها ?? جفت دنده وجود دارد در حالی که در انسانها ?? جفت. اما ? درصد از مردم دارای جفت دنده سیزدهم هستند که به نظر نمیرسد عملکردی را در آنها ایفا کند

??.عضله کف پایی: به نظر میرسد در جانوران پست تر وظیفه چنگ شدن و قلاب شدن پاها به شاخه ها را بر عهده داشته است . اما در انسان به نظر میرسد فقط کمی کف پا را به پایین خم میکند. در ? درصد مردم این عضله وجود ندارد

??. رحم مردانه: باقی مانده از ارگان تناسلی زنانه که از غده پروستات مرد آویزان است

??. انگشت پنجم پا: در پریماتها و پستانداران پست تر انگشتان پا وظیفه چنگ زدن و آویزان شدن از شاخه ها را بر عهده داشته اند.. اما انسانها احتیاج به انگشتان بزرگ پا دارند تا بتواندد با آنها ایستاده راه رفته و تعادل خود را حفظ کنند. لذا به نظر میرسد انگشت پنجم یا کوچکترین انگشت پا نقش اصلی در این مورد ایفا نکند.

??. وازدفران (لوله منی) زنان: ارگان تکامل نیافته مردانه که انتهای در کنار تخمدانها قرار دارد. فاقد عملکرد است

??. عضله هرمی (پیرامیدال) : حدود ?? درصد افراد این عضله مثلثی، کوچک و شبیه کیسه را که در استخوان شرمگاهی (پوبیس) است ندارند. به نظر میرسد این عضله باقی ماندهای از کیسه در جانوران کیسه دار باشد.

??. استخوان دنبالچه (کوکسیس): مجموعه چند مهره به هم جوش خورده کوچک که درا نتهای ستون مهره ها واقع شده و در پستانداران دیگر وظیفه حفظ تعادل و ارتباط را بر عهده دارد. اما در انسان نقشی را بر عهده ندارد.

??. سینوسهای اطراف بینی: به نظر میرسد در انسانها نخستین این سینوسها سرشار از مخاط بویایی بوده تا به این ترتیب حس بویایی آنها را تقویت کرده و آنها را از خطرات حفظ کند.  اما نقش انها در انسان امروزی به شکل دهی به صورت، گرم کردن هوای ورودی به ریه ها و سبکتر شدن سر کمک میکند. التهاب این سینوسها باعث سینوزیت میشود.


ارسال شده در توسط علی اکبر رحیملوی مرجانی
ارسال شده در توسط علی اکبر رحیملوی مرجانی

خواص گردو

گردو را به نام "غذای مغز" نیز می شناسند و این فقط به خاطر شباهت آن به مغز نیست، بلکه به خاطر وجود امگا 3 فراوان آن می باشد. برای درست عمل کردن مغز، به امگا 3 نیاز داریم.

مصرف 4 عدد مغز گردو در روز موجب افزایش اسید چرب ضروری امگا 3 می گردد.

درصد از چربی های گردو از نوع چربی های غیر اشباع و مفید برای سلامت قلب می باشد. این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(LDL) و افزایش دهنده کلسترول خوب(HDL) است.

یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود?/? درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین می کند.

فواید گردو:

 کاهش کلسترول کل - کاهش LDL کلسترول- افزایش HDL کلسترول- افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن- محافظت در برابر بیماری قلبی- افزایش قدرت ذهن و هوش - مفید برای تنگی نفس

- جلوگیری از ورم مفاصل- مفید در بیماری های پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکه های قرمز رنگ در پوست)- ضد سرطان - دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیل ها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است. - محافظت از سیستم ایمنی- جلوگیری از لخته خون- تنظیم سوخت و ساز در بدن

- تنظیم فشار خون- تنظیم قند خون- جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر- جلوگیری از سنگ کیسه صفرا

- حفاظت از استخوان - روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان می کند.


- کودکانی که مقدار امگا 3 در برنامه ی غذایی شان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است.

- زنانی که در هفته 28 گرم آجیل و بادام زمینی مصرف می کنند، 25 درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم می کنند.

- اگر می خواهید خواب آرامی داشته باشید، برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید.

گرچه فواید زیادی در آجیل پنهان است، بعضی ها به گمان این که آجیل موجب افزایش وزن می شوند، از خوردن گردو و دیگر آجیل ها امتناع می کنند. ولی ثابت شده است، افرادی که حداقل 2 بار در هفته آجیل مصرف می کنند، احتمال افزایش وزن در آنها به مراتب کمتر از آنهایی است که اصلا آجیل مصرف نمی کنند. پس به گمان این که اگر گردو یا آجیل بخورید چاق می شوید، این غذای بسیار خوشمزه و مفید را از خود دور نکنید.

ویتامین ها و عناصر معدنی موجود در گردو:

گردو بهترین منبع منگنز و مس می باشد.

در گردو، منیزیم و فسفر نیز وجود دارد. مقداری روی، آهن، کلسیم و سلنیوم نیز پیدا شده است.

گردو مقدار کمی سدیم یا نمک دارد.

گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین های B6، B1 و B5( پانتوتنیک اسید) می باشد.

در گردو ویتامین هایی نظیر E ، B3 و B2 نیز وجود دارد.

کالری گردو زیاد است. حدود 654 کالری در هر 100 گرم گردو وجود دارد. لذا بهتر است روزی که می خواهید گردو مصرف کنید، کالری آن را محاسبه کرده و از کالری روزانه خود کم کنید. به این ترتیب ترس از چاق شدن را نخواهید داشت؛ برای مثال، اگر کالری مورد نیاز شما در روز 2000 کالری است و شما100 کالری گردو مصرف می کنید، لذا می توانید 1900 کالری باقی مانده را از مواد غذایی مختلف دریافت کنید.

ولی اگر می خواهید گردو میل کنید و همانند روزهای گذشته غذاهای روزانه خود را نیز مصرف کنید، این نکته را از یاد نبرید که باید 131 دقیقه پیاده روی کنید تا انرژی دریافت شده از گردو، بسوزد.

   منبع: تغذیه هاریسون


ارسال شده در توسط علی اکبر رحیملوی مرجانی

قابل توجه دبیران محترم و دانش آموزان عزیز راه یافته به مرحله دوم مسابقه آزمایشگاه زیست شناسی

مرحله دوم مسابقه در روز چهارشنبه 9/11/87 از ساعت 5/8 صبح برگزار خواهد شد .

برادران : در محل آزمایشگاه خوارزمی

خواهران : در محل آزمایشگاه دبیرستان حجاب

 


ارسال شده در توسط علی اکبر رحیملوی مرجانی

چگونگی انتقال مواد و یونها از غشا

http://highered.mcgraw-hill.com/olc/dl/120068/bio04.swf

نامگذاری بخشهای مختلف قلب

http://www.nucleusinc.com/animation2.php

دیاپدز

http://www.ac-creteil.fr/biotechnologies/doc_diapedesis.htm

مسیر های گردش خون

http://library.med.utah.edu/kw/pharm/hyper_heart1.html

تعیین گروه خون در انسان

http://waynesword.palomar.edu/aniblood.htm

نوکلئوتید های روی کروموزوم

http://www.dnalc.org/ddnalc/resources/chr11a.html

 مراحل رشدو تکامل جنین

http://www.msnbc.com/modules/fetal_stages/FETUS.swf


ارسال شده در توسط علی اکبر رحیملوی مرجانی

گارگاه تشریح ماهی در محل دبیر ستان سمیه  با مساعدت معاونت محترم آموزش متوسطه جناب آقای جوادی و  مسئول محترم گروههای آموزشی جناب آقای نوری و با حضور دبیران زیست شناسی ناحیه 2 تبریز توسط استاد محترم جناب آقای دکتر حسن نژاد در محل آزمایشگاه دبیرستان سمیه تشکیل گردید. این کارگاه با هدف باز آموزی و آشنایی دبیران محترم با روشهای جدید تشریح وارتقائ سطح علمی ودر درنهایت انتقال آن به دانش آموزان انجام میگیرد - نظرات سودمند و راهگشای دبیران محترم و سایر کاربران عزیز باعث ارتقائ سطح علمی وبلاگ و دلگرمی ما خواهدشد  و در نهایت بدینوسیله از زحمات مدیران محترم دبیرستان و متصدیان محترم تشکر و قدردانی می گردد.

 با تشکر  - رحیملو


ارسال شده در توسط علی اکبر رحیملوی مرجانی